Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár

“Krónikákat, történelmet lehet hamisítani, de a Nap járását az égen nem!” Iliász a napúton? Odüsszeia, mint vízöntő-paradoxon tanulmány? Kitatált-e a Képes Kor-nika? Bronzkori szupernaptár?Nap-Hold-Vénusz:Toldi trio, MINÓSZ Kréta és MITHRÁSZ kultusz.

Függelék 5       Marcus Junianus Justinus    VILÁGKRÓNIKA

Részlet a II. könyvből

I. A scythák által véghezvitt fényes és nagyszerű tettekről szóló beszámolót a scythák eredetével kell kezdenünk. Mert eredetük nem kevésbé volt híres, mint hatalmuk, és nem kevésbé váltak híressé asszonyaik vitézsége folytán, mint a férfiaké által, hiszen ez utóbbiak alapították a párthusok birodalmát és Bactriát, asszonyaik asszonyaik pedig az amazonok országát, úgyhogy valóban, ha szemügyre vesszük a férfiak és az asszonyok véghezvitt tetteit, bizonytalanná válik, melyik náluk a két nem közül a híresebb.

A scythákat mindig a legrégibb népnek tartották, bár a scythák és az egyiptomiak között hosszú időn át folyt a vetélkedés eredetük régisége felől. Az egyiptomiak azt hirdették, hogy a világ keletkezése idején egyes földrészek a Nap túlságos hevétől izzottak …..

….Ezzel szemben a scythák úgy gondolták, hogy a mérsékelt éghajlat nem érv a régiség mellett. A természet ugyanis szerintük, mihelyt a meleg vagy a hideg mértékét megszabta az egyes vidékek számára, az élőlényeket is mindjárt úgy hozta létre, hogy a vidéket elviseljék; de még a fáknak és a növényzetnek a fajtáit is az egyes vidékek viszonyaihoz alkalmazva tette változatossá. És amennyivel a scythák éghajlata zordabb, mint az egyiptomiaké, annyival ellenállóbb a testük és a jellemük is. Egyébként is a világ, amely most részekből áll, egykor egységet alkotott: akár árvíz borította a világ keletkezésekor a szárazföldet, akár tűzben állt minden, ami a világot is létrehozta, a világnak mindkét keletkezési módja szerint a scythák győznek az eredet tekintetében. Mert ha a világ eredeti létformája a tűz volt, amely lassanként kialudva helyet adott a szárazföldnek, akkor a föld egyetlen része sem különült el a túztől a hidegség következtében az északi részeknél előbb, annyira, hogy még most sincs egyetlen földrész sem, amely a hideg következtében fagyosabb volna ennél. Egyiptom pedig és az egész Kelet a legkésőbb lett mérsékelt éghajlatú, hiszen még most is a Nap perzselő melegétől izzik…
Így, ami az emberek régiségét illeti, látnivalóan Egyiptom a legutolsó (amely a szárazföldek közül a legfrissebbnek látszik, az iszapot magával hordó Nílus gátmunkálataiból, azaz a királyok védműveiből kikövetkeztethetően).  Ezek az érvek legyőzték az egyiptomiakat és régebbi népnek mindig a scythákat tekintették.

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 118
Tegnapi: 222
Heti: 686
Havi: 3 215
Össz.: 1 447 093

Látogatottság növelés
Oldal: Függelék 7 Marcus Junianus Justinus VILÁGKRÓNIKA
Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár - © 2008 - 2024 - naput.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »