Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár

“Krónikákat, történelmet lehet hamisítani, de a Nap járását az égen nem!” Iliász a napúton? Odüsszeia, mint vízöntő-paradoxon tanulmány? Kitatált-e a Képes Kor-nika? Bronzkori szupernaptár?Nap-Hold-Vénusz:Toldi trio, MINÓSZ Kréta és MITHRÁSZ kultusz.

Függelék 2  Állatöv

12268_horoszkop-b.jpgAz állatövi jegy tizenkét részre (csillagjegyre) osztja az ekliptikát, azaz azt az égi utat, amin a Nap a Földről nézve végighalad egy év alatt.  Az állatöv nyugati asztrológiában használatos nevei sorrendben:

 Kos-Bika-Ikrek, Rák-Oroszlán-Szűz, Mérleg-Skorpió- Nyilas,  Bak-Vízöntő-Halak.      

Az állatövi jegyek elnevezése nem öncélú, fontos természeti alaptörvényhez igazodik. Pl.: A fény és a sötétség kapcsolatához.

A fénnyel teli maximum időszak (június 22.) a Rák jegyhez kapcsolódik. Eddig a napig a fény hossza percenként nő, majd ezen a napon eléri a maximumát. Ezt követően viszont már visszafordul a folyamat, rövidülnek a nappalok. Jelképének, a Ráknak is teljesen mindegy, melyik irányba halad, előre vagy éppen hátrafelé. Ezt jelzi a szimbóluma is .

reklam_honlapra_2.png

A fényminimum a Bak jegyhez köthető (mely a karácsonyt megelőző három napban éri el a minimumát). A Bak (kecske) az az állat, mely az utolsó növényt is elpusztítja maga körül, még ha ezáltal az ő léte is veszélybe kerül. Szimbólumában az életet megfojtó huroknak fontos szerepe van.

A két egyensúlyi pontot a MÉRLEG és a KOS jelképezi. Mindkettő ábrájában benne van az egyensúly jelképe. Időpontjuk a tavaszi és az őszi napéjegyenlőség, ahogy a nevében is benne van az az időpont amikor a fény és a sötétség egyensúlyban van.

762px-zodiac_woodcut.png

A hagyományos nyugati, mediterrán asztrológia négy alapelemet társít az adott jegyekhez. Minden negyedik jegyet azonos elemi minőségnek tekint. Pl.: A Vízöntő, Ikrek és a Mérleg (első oszlop) levegős elemű; a Halak, Rák, Skorpió (második oszlop) vizes; míg a Kos, Oroszlán és a Nyilas már tüzes elem.

Ezek az elemi csoportok alkotják a „dekanátusokat”. (Lásd Függelék 5)

Az egyes állatövi jegyhez több szimbólum kapcsolódik, néhány közülük a teljesség nélkül:

Nyilas: íj, nyíl, nagy fa, folyótorkolat, ló, fehér ló, őz, szarvas, szakralitás, számmisztika 3-as számjegye, valamint az emberi test comb része. Szintén a NYILAS-IKREK csillagképek között átívelő Tejút egyik széle.

Bak: kecske, juh, szikla, pestis, pusztaság, sivatag, csecsemő, szakáll, sakál, a 4-es számjegy, a térd, valamint a fény minimum időszaka.

Vízöntő: fátyol, holló, köpönyeg, álom, sírás, hollóm, majom, alsó lábszár, a zodiákus Fix kereszt egyik szára, továbbá Máté evangélista Angyal szimbóluma.

Halak: halál, halak, kakas, páva, alászállás, önmagunkba fordulás, 5-ös számjegy, la ábfej, valamint a Tejútra merőleges "haláltengely" egyik végpontja.

Kos: juh, kutya, farkas, griffmadár, feltámadás, egyenlőség, harc, 6-os számjegy, a fej, a tavaszi napéjegyenlőség időszaka.

Bika: tehén, malac, élet-élvezet, illatok-szagok, evés-ivás, tobzódás a földi jóban, nyakasság, „falu-bikája”, önzés , galamb, a 7-es számjegy, a nyak, a zodiákus Fix kereszt másik szára, valamint Lukács evangélista Bika szimbóluma.

Ikrek: a jó testvéri magatartás (Hunor-Magor, Castor-Pollux), az egymásért önfeláldozás szimbóluma, a párhuzamos kéztartás (mint a testbeszéd megfeleltetése), egér, bagoly, kar-váll, valamint a Tejút "élettengely" másik vége.

Rák: az anyaság, az önfeláldozás jelképe, egyszarvú (unicorn, unikornis), ezüst, párduc, gólya, a 8-as számjegy, a tüdő, valamint a fény maximum időszaka.

Oroszlán: a tigris, róka, király, az e világi hatalom, az arany, a 9-es számjegy, a szív, valamint a zodiákus Fix kereszt harmadik szára, továbbá Szt. Márk evangélista szárnyas oroszlán szimbóluma.

Szűz: a banya, boszorkány, szövés, nyúl, medve, macska, aratás, kasza-sarló, rendezés, aprítás, a „meg vagyon írva”-hozzáállás, az 1-es számjegy, a gyomor, valamint a már említett "haláltengely" másik vége.

Mérleg: a bárka, méh-burok, menedék, bab, bumeráng, vese, giliszta, kolbász, vese, derék-csípő, valalmint az őszi napéjegyenlőség időszaka.

Skorpió: sas-kígyó kettőssége, harc, szúrás, méreg-(mérges), a 2-es számjegy, a nemi szervek, valamnt az önpusztítás szimbóluma is. A Fix kereszt negyedik szára, János evangélista Sas szimbóluma.

Az olümposzi istenek köre (lásd www.naput.hupont.hu/16), és az emberi mikro-zodiákus, valamint a keleti zodiákus jegyek eltérő állatjegyei is megfeleltethetőek az állatöv 12-es rendszerének. (lásd www.naput.hupont.hu/6 és www.naput.hupont.hu/7)

 

 KÖVETKEZŐ OLDAL:

www.naput.hupont.hu/4

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 125
Tegnapi: 199
Heti: 504
Havi: 3 382
Össz.: 1 440 805

Látogatottság növelés
Oldal: Függelék 2 Állatöv
Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár - © 2008 - 2024 - naput.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »