Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár

“Krónikákat, történelmet lehet hamisítani, de a Nap járását az égen nem!” Iliász a napúton? Odüsszeia, mint vízöntő-paradoxon tanulmány? Kitatált-e a Képes Kor-nika? Bronzkori szupernaptár?Nap-Hold-Vénusz:Toldi trio, MINÓSZ Kréta és MITHRÁSZ kultusz.

Dobos Csanád

Vénusz bolygó és a János Vitéz – tanulmány 

III. rész

 

Petőfi relytélyes élete, mely nem része a közoktatásnak

zichy_mihaly-talpra_magyar.jpgAz utóbbi hónapokban újra előtérbe került Petőfi rejtélyes származása:

 „És az összes látnok, akik az utóbbi időben támadtak, mint például Petőfi, aki a fiam, akinek az anyját, mint annyi mást hagytam megdögleni” - írta Gróf Széchenyi István Tasler Antalnak, a személyi titkárának a döblingi éveiben. Bár Spira György akadémikus már 1960-ban idézte e sorokat a könyvében, mégis agyonhallgatták, agyonhallgatatták ezeket a mondatokat, ahogy a Barguzinban talált csontokat is megpróbálták lejáratni mondva-csinált idokokkal.

De nemcsak Petőfi a származását kéne újragondolni, hanem a költészetét is.

„Alkimista, spirituális esetleg sátáni alkotás vagy éppen gyerekeknek szóló tündérmese?” kédéssel indítottam e tanulmányt. Több mindenről szó volt eddig, de a sátáni jelzőről még nem.

Bobkó Csaba, a Kitalált Újkor blog gazdája az újkori eseményeket érdekes, a szokásostól teljesen eltérő szempontból vizsgálja. Több írásában meglepő tényeket közöl Petőfi személyéről, az 1848 tavaszát követő „közutálatáról” valamint a költészetének „emberiségellenes”, néhol már sátánisztikus oldaláról. Bár az írásaival csak részben értek egyet, mégis javaslom az alábbi oldal elolvasását, mely segít pontosabban megérteni Petőfi költészetét és személyét. (Tanulmányának címe: "...és egyetlen nagy ember-nyáj lesz, mind egyformán nyírva és egyformán bégetve" - Heine, Petőfi példaképe  http://kitalaltujkor.blogspot.gr/2013/04/es-egyetlen-nagy-ember-nyaj-lesz-mind.html  valamint a http://kitalaltujkor.blogspot.gr/search/label/Pet%C5%91fi%20S%C3%A1ndor )

Kemény észrevételek, félelmetes rádöbbenések. A cikkek hatása alatt félve olvastam újra János Vitéz sorait. Majd hetekkel később, a már hivatkozott blogban örömmel olvastam (a nem éppen Petőfi barát) Bobkónak a János Vitézre tett megállapítását:

 „A János Vitéz önmagába nem negatív üzenetű sztori, de Petőfi azokhoz tartozott, akik a kabbalista jellegű gondolkodást emberellenes romboló célokra alkalmazták.”

Kapcsolódó írás és előadás:

                Toldi Miklós és a Vénusz bolygó  http://www.naput.hupont.hu/62

 

 

ÉSZREVÉTELEK:

Jatekneve    2014. december 14.    

Az megvan, hogy Kukoricza János = 8 + 5 betű? (Természetesen a cz-t egynek számolva, ahogy a cs-t is a Jancsi alak esetén.) És a 13. szakaszban kapja a francia királytól a János Vitéz nevet. (14. versszakban érdekes módon.)

D.CS.    2014. december 14.

Érdekes. Ezek szerint Petőfi már az elejétől esetleg tervezte a teljes szerkezetet - vagy csak véletlen egybeesés ez is?

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 116
Tegnapi: 199
Heti: 495
Havi: 3 373
Össz.: 1 440 796

Látogatottság növelés
Oldal: Vénusz bolygó és a János vitéz III:
Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár - © 2008 - 2024 - naput.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »