Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár

“Krónikákat, történelmet lehet hamisítani, de a Nap járását az égen nem!” Iliász a napúton? Odüsszeia, mint vízöntő-paradoxon tanulmány? Kitatált-e a Képes Kor-nika? Bronzkori szupernaptár?Nap-Hold-Vénusz:Toldi trio, MINÓSZ Kréta és MITHRÁSZ kultusz.

Függelék 4   Világkorszakok 

A precessziós mozgás következtében a tavaszi és őszi napéjegyenlőség alkalmával a Nap minden 2160 évben más és más csillagkép előtt kell fel (lásd http://www.naput.hupont.hu/2). E csillagászati sajátosság határozza meg az egyes világkorszakok megnevezését és legkultikusabb szimbólumait.

HALAK VILÁGKORSZAK  Jézus születésétől - 2160-ig

Jézus világra jöttével lépett át az emberiség a HALAK VILÁGKORSZAKba.  Jézus ezért is választotta az első apostolait a halászok közül. A keresztény szimbolika többszörösen is utal erre, hiszen a római katolikus (tátott szájú hal formájú) püspöksüveg, vagy a református templomtornyok kakas díszítése is erre utal (a kakas a Halak jegy keleti megfeleltetése– http://www.naput.hupont.hu/6)

puspoksuveg.png

KOS VILÁGKORSZAK   i.e. 2160- tól Jézus születéséig

A Jézust megelőző 2160 év a KOS jegyhez kapcsolódik, elég csak utalni a SÓFÁRra, az egyszerű KOS-szarv kürtre, mely a zsidó vallási élet fontos eszköze. A Talmud szerint ez a kosszarv emlékezteti a zsidókat arra a kosra, amelyet Ábrahám feláldozott fia helyett. Tényleg csak arra?

sofar.jpg

BIKA VILÁGKORSZAK   i.e. 4320-tól - i.e. 2160- ig

Az i.e. 4200-től i.e. 2160-ig tartó világkorszak a BIKÁ-hoz társítható. Elég csak felsorolni az egyes civilizációkat ebből az időből: Babilon, Minosz-krétai civilizáció, vagy akár az Ókori Egyiptom. És mindegyik kultúrában a Bikának fontos szerepe volt.

450px-knossos_bull.jpg

IKREK VILÁGKORSZAK   i.e. 648 - i.e.4320

A Bika világkorszakot megelőző időszakot az IKREKség határozta meg (i.e. 6500 – i.e. 4200). Joggal feltételezhetjük, hogy a Szkíták jellegzetes Ikrek viselkedésmodellje, a rendszeresen visszatérő Ikrek motívumai erre a világkorszakra utalnak. Hiszen ebből a világkorszakból származtatják magukat... (lásd http://www.naput.hupont.hu/8/fuggelek-7)

iii.png

RÁK VILÁGKORSZAK  i.e. 8640 - i.e. 6 4800000000_reklam_0000_honlapra_3.png

 

OROSZLÁN VILÁGKORSZAK   i.e. 10 800 – i.e. 8 640

Az OROSZLÁN világkorszak közel 13 000 évvel ezelőtt kezdődött, mely egybeesik az utolsó nagy jégkorszak végével. Joggal feltétezhető, hogy ennek az időszaknak a tárgyi emléke a Nagy Szfinx és részben a Nagy Piramisok is Egyiptomban. (lásd http://www.naput.hupont.hu/2)

post_125295_20130412024857.jpg

 

A trójai Faló és az ószövetségi Aranyborjú

Az Aranyborjú

A trójai mitológia része a FaLó története. Az Iliász Napút elemzése nagyban segít megérteni ennek szimbolikáját. A Faló két szó összetételére utal. A FA-LÓ asztronómiai szempontból egyértelműen az Égi-Fára, a Tejútra és annak állatövi kiinduló pontjára Nyilas jegyre utal.

A zsidó Ószövetég említi, hogy Mózes dühében összetöri a kőtáblákat, amint meglátja, hogy a népe leborul AranyBorjú előtt. A borjú, a bika utóda. Elfogadva, hogy a régi korok szimbolikája nem öncélú volt, érdemes ezen elgondolkozni. Mózes népe nem azonos az egyiptomiakkal, kiknek a Bika oly fontos volt. Míg az egyiptomiak az eredetüket a Bika időszaktól számítják, addig a zsidóság nem. Ők már a Bika világkorszakot követő precessziós időszak népcsoportja, a KOS-é, ezért is annyira fontos szakrális tárgy a zsidóság körében a kos szarv, a SÓFÁR.

Az arany a Nap féme, annak a Napnak ami pont a Kos jegyben van erőben. A zsidóság számára ezért az „imádata”, az azonosulás csillagjegye már nem a Bika volt, hanem annak az újabb generációja, a borjú. (lásd http://www.naput.hupont.hu/6)

 

A Faló

A trójai faló története is hasonlít erre. Az Iliász Napút elemzése alapján feltételezhető, hogy a trójaiak szakrális kapcsolatban lehettek a lóval, a Nyilas csillagképpel és az onnan kiinduló ÉGI FÁVAL, a Tejúttal. Így már érthető, hogy miért is kívántak imádkozni előtte (hasonlóan, ahogy a zsidók az aranyborjú előtt) és hogy miért is vitték be az egyébként biztos védelmet jelentő falaik közé a falovat.

A szakralitás ilyenfajta gondolata nem is olyan meglepő! A magyarság közel másfélezer éves keresztény hite ellenére (Erdélyben) még a XVIII. század végéig élt a fehér ló áldozat! A kettő megfér egymás mellett, főleg ha a szakralitás kapcsolódik egy nemzet eredettudatához is.

 

 reklam.png

KÖVETKEZŐ OLDAL:

http://www.naput.hupont.hu/6

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 222
Heti: 681
Havi: 3 210
Össz.: 1 447 088

Látogatottság növelés
Oldal: Függelék 4 Világkorszakok
Homérosz,Toldi,Csontváry a NAPÚTon, Minósz/Mithrász, 3500 éves szupernaptár - © 2008 - 2024 - naput.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »